تاریخچه روانشناسی

تا 80 سال پيش روانشناسي را مطالعه روح و روان و روانشناس را فردي مي‌دانستند كه رويداد‌هاي دروني،‌ ذهني و مغزي را مثل تصورات، خاطرات،‌ افكار و احساسات مطالعه مي‌كند. طبق اين تعريف، روانشناسي شاخه‌اي از ذهني‌ترين بخش دانش انسان؛ يعني فلسفه بود. اما از اوايل قرن بيستم و با پيشرفت سريع دو علم زيست‌شناسي و فيزيك،‌ روانشناسي نيز مطالعه ذهني (زندگي رواني) را كنار گذاشت و به مشاهده و مطالعه رفتار موجودات پرداخت. متأسفانه‌ هنوز در كشور ما بسياري‌ از مردم‌، روانشناسي‌ را با كف‌بيني‌ و احضار روح‌ يكي‌ مي‌دانند در حالي‌ كه‌ روانشناسي‌ شاخه‌اي‌ از علوم‌ زيستي‌ است‌ كه‌ هم‌ به‌ مطالعه‌ عيني‌ رفتار قابل‌ مشاهده‌ مي‌پردازد و هم‌ به‌ فهم‌ و درك‌ فرآيندهاي‌ ذهني‌ كه‌ مستقيماً قابل‌ مشاهده‌ نبوده‌ و براساس‌ داده‌هاي‌ رفتاري‌ و عصب‌ زيست‌شناختي‌ قابل‌ استنباط‌ است‌، توجه‌ دارد. همچنین عقیده و دیدگاه روان‌شناس نسبت به انسان، در فرایند تحقیق بسیار متأثر است، لذا از این جنبه نیز، روان‌شناسی به دنیای فلسفه مرتبط می‌شود. به این ترتیب شاید بتوان روان‌شناسی را حقیقتاً آمیزه‌ای منحصربه‌فرد از علوم گوناگونی نظیر زیست‌شناسی، انسان‌شناسی، زبان‌شناسی، جامعه‌شناسی، فلسفه و … دانست. روان‌شناسی مفاهیمی همچون ادراک، شناخت، تمرکز، توجه، احساسات، پدیده شناسی، انگیزه، کارکرد ذهن، شخصیت، رفتار، روابط بین فردی، خانواده ، شغلی، تيزهوشان‌ و معلولين‌ جسماني‌ را در برگرفته و بطور کلی خدماتی‌ در سه‌ زمينه‌ تشخيص‌، درمان‌ و پيشنهادِ روش‌هايي‌ براي‌ پيشگيري‌ از معضلات‌ و ناهنجاري‌هاي‌ رفتاري و دیگر زمینه‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهد.

معرفی گروه روان شناسی

گروه روان شناسی دانشگاه علوم و فناوری سپاهان، فعالیت آموزشی خود را درسال 1394 در مقطع کارشناسی روان شناسی پیوسته شروع نموده و با ارایه خدمات در مرکز مشاوره و روان شناسی در دانشگاه، خدماتش را در اختیار عموم دانشجویان و در صورت لزوم خانواده آنان قرار داده است. برنامه فعلی برای رشته روانشناسی به صورت بدون گرایش، طراحی شده است و کلیه دروس در برگیرنده گرایش های قبلی مثل بالینی، عمومی، صنعتی و سازمانی، کودکان استثنایی و مشاوره در آن گنجانده شده است و برنامه به گونه ای تدوین شده كه فارغ التحصیل آن در هر موقعیت شغلی قرار گیرد بتواند از اطلاعات و مطالب ارایه شده در دوره، به خوبی بهره مند شده و کاملاً کارآمد و مؤثر باشد.

مدیر گروه روانشناسی

نام ونام خانوادگی: رویا مشاک

Email:mashak239@yahoo.com

شماره تماس:36530241 داخلی:149